Eerste hulp bij Daisy-boeken kiezen

Er zijn verschillende manieren om jeugdtitels in onze collectie te vinden:

 1. Bekijk hier de lijst met alle jeugdboeken (Excel - 324 KB), gerangschikt per leeftijd.
   
 2. Luisterpunt publiceert vier keer per jaar (in maart, juni, september en december) een aanwinstenlijst met daarin alle nieuwe jeugdboeken in Daisy en braille. Bekijk de aanwinstenlijst van maart 2020  (Word - 941 KBPdf - 610 KB).  
   
 3. Je kan altijd zoeken op trefwoord, titel of auteur in de online catalogus van Luisterpunt. Je kan de zoekresultaten verfijnen per leeftijd in de rechterkolom.
   
 4. Neem zeker ook een kijkje op de kids-pagina's bij ikhaatlezen.be en luisterpuntbibliotheek.be. Hier worden regelmatig leuke boeken voorgesteld.
   
 5. Elk jaar worden de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en de Jeugdboekenweek (sinds dit jaar Jeugdboekenmaand) georganiseerd. Bij de eerste doet je kind mee aan een jury waarbij hij 10 boeken leest en beoordeelt. Het tweede evenement is een waar festival met boekentips voor jongeren van 3 tot 15 jaar rond één centraal thema. 
  Al deze fijne boeken zet Luisterpunt om naar Daisy, met uitzondering van de kleuterboekjes. Ga zeker eens kijken op de websites van deze leuke boekenfeesten. Je vindt er massa's steengoede leestips.
   
 6. Ook de meeste gewone bibliotheken hebben tegenwoordig een Daisy-werking. Je kan er naast luisterboeken ook een Daisy-speler lenen. Hier vind je een lijst (Excel - 54 kB) van bibliotheken met een Daisy-werking.