Daisy-online

Kinderen met leesproblemen kunnen gemakkelijk Daisy-online-boeken lezen op de tablet of smartphone met de gratis anderslezen-app (Daisy-online), of op de computer. Hoe ga je te werk?

Starten met Daisy-online

Wil je kinderen aan Daisy-online-boeken helpen, kan je:

Na inschrijving (rechtstreeks of via school/logopedist) krijgt het kind een individueel lenersnummer waarmee hij of zij (of de ouder) kan inloggen in Mijn Luisterpunt en de anderslezen-app. Het wachtwoord is telkens de geboortedatum.

Daisy-online-boeken aanvragen en inleveren

Met het lenersnummer en het wachtwoord van het kind log je in op Mijn Luisterpunt, klik op ‘Nieuwe opzoeking’ en zet tot maximaal 5 boeken tegelijkertijd op de boekenplank. De boekenplank is automatisch gekoppeld aan de anderslezen-app. Als je met je school of logopediepraktijk lid bent van Luisterpunt kan je ook binnen je organisatieaccount gemakkelijk de boekenplank van je leerlingen/cliënten beheren.

In tegenstelling tot bij een Daisy-boek op cd (met een uitleentermijn van 4 weken), is er bij een Daisy-online-boek geen uitleentermijn. Verlengen is dus niet nodig, je boek blijft beschikbaar tot wanneer je het inlevert via de knop 'inleveren'. Let wel: er kunnen maximaal 5 Daisy-online-boeken tegelijk op je boekenplank staan. Als je een nieuw boek wilt aanvragen en je hebt al 5 boeken op je boekenplank staan, zal je er dus eerst een moeten inleveren.

Daisy-online-boeken afspelen

De anderslezen-app

De gratis anderslezen-app maakt in een handomdraai een hippe Daisy-speler van een tablet of smartphone. Kinderen met dyslexie kunnen genieten van dezelfde voordelen als bij een klassieke Daisy-speler: het boek trager of sneller laten voorlezen, stiekem vooruit bladeren en nog veel meer.

Inloggen doe je met dezelfde gegevens als bij Mijn Luisterpunt. De app is automatisch verbonden met je boekenplank, zodat je meteen kan beginnen lezen nadat je een boek hebt aangevraagd. Je kan je Daisy-boeken streamen, maar ook downloaden, zodat je ze altijd en overal kan lezen.

Alle info over de anderslezen-app

Computer

Indien je geen tablet of smartphone kan of wil gebruiken, kan je Daisy-online-boeken ook afspelen op de computer. Naast elk boek in Mijn Luisterpunt vind je de opties ‘Downloaden’ en ‘Streamen’. Als je een boek downloadt plaats je een kopie van het boek op je vaste computer of laptop. Je kan dan ook naar het boek luisteren wanneer je niet met het internet verbonden bent. Om het boek af te spelen heb je wel de gratis software AMIS (voor Windows) of Olearia (voor Mac) nodig om het boek af te spelen. Als je een boek streamt, opent de anderslezen-webspeler in je browser. Je hebt dan altijd internet nodig om het boek af te spelen.

Meer info over downloaden en streamen op de computer

Wat met Daisy-cd?

Sommige kinderen vinden het misschien toch handiger om met schijfjes te werken en vele scholen en logopedisten hebben een bruikleencollectie van Daisy-cd’s. Deze dienstverlening blijft uiteraard bestaan!

Kinderen die rechtstreeks lid zijn bij Luisterpunt kunnen beide systemen gebruiken, al gaan we uit van een 'voorkeursinstelling'. Kinderen die via een school of logopediepraktijk zijn ingeschreven kunnen enkel Daisy-online-boeken lenen.

Vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren met je vragen en je opmerkingen. Dit kan via e-mail of telefonisch (02 423 04 11).