Daisy-luisterboeken

Verwijs ouders door naar Luisterpuntbibliotheek of naar de lokale bibliotheek indien deze een Daisy-werking heeft. Deze bibliotheken hebben Daisy-boeken in hun aanbod en lenen meestal ook een Daisy-speler uit. In sommige bibliotheken staat bovendien aangegeven bij het luisterboek of het gedrukte exemplaar ook verkrijgbaar is. 80% van de bibliotheken hebben een Daisy-werking. We hebben ze per provincie in een lijst gezet (Excel - 53 kB)

Stimuleer de kinderen om tegelijk te luisteren en te lezen. Moedig ze ook aan om eens een luisterboek te proberen, indien ze veel moeite hebben met lezen. Alle jeugdboeken in Daisy-formaat, netjes gerangschikt per leeftijd, vind je in deze lijst (Excel - 311 kB). Alle boeken (jeugd en volwassenen) zijn te vinden in de online catalogus van Luisterpuntbibliotheek. Als het kind liever naar de lokale bibliotheek gaat, maar die heeft het boek naar wens niet voorhanden, weet dan dat de bib het altijd kan aanvragen bij Luisterpunt.

Als begeleider mag je zelf ook een bruikleencollectie aanschaffen om uit te lenen aan kinderen met dyslexie. Een bruikleencollectie bestaat uit een aantal boeken, je mag zelf het aantal en de titels kiezen, die je zo lang mag houden als je wil. Neem daarvoor contact op met Véronique Rutgeerts van de uitleendienst van Luisterpuntbibliotheek. Let wel, deze boeken zijn enkel en alleen bedoeld voor personen met een leesbeperking.