Online infosessies 'Gaat lezen moeilijk? Welkom in onze bib!' voor bibliotheekmedewerkers

een jongen leest in een boek en luistert tegelijk naar Anderslezen-app. Anderslezen-stickers op gedrukte jeugdboeken. Een meisje met grote glimlach toont de Anderslezen-app op haar telefoon. Makkelijk Lezen-Plein.

Werk je voor een bibliotheek en wil je dit schooljaar nog meer kinderen met leesmoeilijkheden (zoals dyslexie) aan leesplezier helpen?
Ga dan aan de slag met Daisy-luisterboeken en de Anderslezen-app!

Dankzij Daisy-boeken kunnen kinderen met leesmoeilijkheden:

  • oefenen met lezen door het Daisy-luisterboek te combineren met het gedrukte boek, met aangepaste voorleessnelheid;
  • boeken lezen die passen bij hun intellectueel en emotioneel niveau (i.p.v. enkel Makkelijk Lezen-boeken en AVI-boeken);
  • dezelfde boeken lezen als hun klasgenoten, wat een boost geeft aan hun leesmotivatie én aan hun zelfvertrouwen.

Als bibliotheek kunnen jullie ook gratis aan de slag gaan met de Anderslezen-app.

Wil je ook kinderen aan leesplezier helpen? Of ken je het aanbod al maar is een opfrissing welkom? Schrijf je dan in voor een van onze online infosessies. We staan stil bij de voordelen van Daisy-luisterboeken en onze collectie, maar we laten vooral zien hoe je als bibliotheek praktisch aan de slag gaat en hoe andere bibliotheken Daisy-boeken promoten.

We organiseren online sessies (via Microsoft Teams) op:

  • woensdag 14 september (10u30 tot 12u)
  • donderdag 29 september (14u tot 15u30)
  • dinsdag 11 oktober (10u30 tot 12u)

Een week op voorhand ontvang je de deelnamelink. 

Heel graag tot dan!

Inschrijven

Naam

We gebruiken je gegevens uitsluitend voor de communicatie over onze infosessie, tenzij je hieronder aanvinkt dat je een of meerdere nieuwsbrieven wilt ontvangen. 

Ik schrijf me in voor volgende online infosessie:
Ik schrijf me in op volgende nieuwsbrieven:
Nieuws over Daisy-luisterboeken en ADIBoeken, updates over de app, boekentips, ... Voor leerkrachten, onderwijsondersteuners, bibliotheekmedewerkers, logopedisten ...
Tips bij het gebruik van Daisy-boeken voor kinderen met leesmoeilijkheden, maar ook voor ouderen (bv. met een visuele beperking), boekentips, promotiemateriaal en inspirerende voorbeelden, ...

Luisterpunt / Ik haat lezen gebruikt de gegevens die je via dit formulier verstrekt uitsluitend om je enkele malen per jaar een nieuwsbrief te sturen. Je kan op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Uitschrijven' te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt of door contact met ons op te nemen via info@ikhaatlezen.be. We behandelen je gegevens met respect. Op www.luisterpuntbibliotheek.be vind je onze privacyverklaring. Door het keuzevakje aan te vinken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden. Ik haat lezen gebruikt Mailchimp voor de nieuwsbrief. Door het keuzevakje aan te vinken ga je er ook mee akkoord dat je gegevens verwerkt worden door Mailchimp. Lees het privacybeleid van Mailchimp.