Alternatieven

Een Daisy-speler kost al gauw enkele honderden euro's. Dat is voor veel ouders geen haalbare kaart. Er bestaan wel alternatieven zodat je kind toch van de voordelen van de Daisy-structuur kan genieten. 

  1. Leen een speler bij de lokale bibliotheek. Zowat 4 op 5 lokale bibliotheken (Excel - 54 kB) heeft inmiddels een eigen Daisy-collectie en in vele gevallen ook een -speler die uitgeleend kan worden. Bovendien kan je daar vaak het gedrukte exemplaar tegelijk met het luisterboek lenen. Zo kunnen kinderen de tekst meelezen die ze horen.
     
  2. Daisy-software is gratis en kan geïnstalleerd worden op elke laptop of pc. Je kan ze aanvragen bij Luisterpunt, of zelf downloaden (AMIS-software voor Windows of Olearia voor Mac - Engelstalige websites). Deze software heeft dezelfde voordelen als de Daisy-speler. Enkel de mobiliteit van de Daisy-spelers ontbreekt. Als Daisy-online-lezer kan je de boeken downloaden op je computer en dan beluisteren met deze software. Als Daisy-cd-lezer kan je het schijfje laten afspelen met deze software. 

  3. Een Daisy-app voor een smartphone of tablet. Zelf heeft Luisterpunt geen app. Wij raden de Anderslezen-app aan. Deze is Nederlandstalig en werkt zowel voor Android-toestellen, zoals die van Samsung of Nexus, als voor iOS-toestellen zoals de iPhone, de iPad en de iPod Touch. Met deze app kan je de boeken rechtstreeks streamen en downloaden. Werk je liever met andere apps, dan kan je VOD of Read2Go proberen. Deze werken wel enkel voor iOS, zijn Engelstalig en je moet je boek via iTunes kopiëren naar de app. 

  4. Rechtstreeks streamen vanuit Mijn Luisterpunt op je vaste computer of laptop als Daisy-online-lezer. Wanneer je deze optie kiest, opent zich automatisch een web-speler die de Daisy-functionaliteiten ondersteunt. Je moet wel steeds met internet verbonden zijn.