Webinar voor ouders: 'Dyslexie? Ga voor een luisterboek!' (30/11)

Webinar voor ouders: 'Dyslexie? Ga voor een luisterboek!'

Ik haat lezen!

Ik haat lezen! Een veelgehoorde uitspraak bij kinderen en jongeren met dyslexie, misschien ook wel bij jouw kind. En eigenlijk valt het wel te begrijpen. Zowel op school als thuis steken ze zoveel tijd en energie in iets wat voor hun leeftijdsgenoten schijnbaar vanzelf gaat. Alle aandacht gaat bovendien naar het technisch lezen, waardoor de boodschap – een prachtig verhaal of een belangrijke cursustekst – meer dan eens verloren gaat.

Met de juiste (gratis!) hulpmiddelen breng je je kind met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’:

  • Daisy-luisterboeken zijn luisterversies van de gewone, gedrukte leesboeken. Denk aan De waanzinnige boomhut, De grijze jager, Harry Potter, leuke weetjesboeken …
    Je kind kan door het luisterboek ‘bladeren’ en de voorleessnelheid vertragen – ideaal in combinatie met het gedrukte boek! Daisy-boeken lees je gemakkelijk op je tablet of smartphone met de gratis Anderslezen-app. 
  • ADIBoeken zijn aangepaste digitale versies van de leer- en werkboeken op school. Je gebruikt een ADIBoek samen met voorleessoftware. Zo kan je kind de tekst laten voorlezen en in het boek typen met spellingcontrole.  

In een kort maar krachtig webinar leren Luisterpunt en Eureka ADIBib je deze bijzondere boeken kennen.

Praktisch

  • Gratis webinar voor ouders
  • Maandag 30 november – 20u tot 21u
  • Op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=rGodmbVqYB4.
  • Inschrijven gewenst - als je je hieronder inschrijft ontvang je een herinnering enkele dagen voor het webinar.

Inschrijven

Naam

We gebruiken je gegevens uitsluitend voor de communicatie over ons webinar. Na het webinar verwijderen we je gegevens overal, tenzij je hieronder aanvinkt dat je een of meerdere nieuwsbrieven wilt ontvangen. 

Ik wil me inschrijven op de nieuwsbrief van:
4 keer per jaar al het nieuws over Daisy-boeken en ADIBoeken op een rijtje!
Nieuwsbrieven van Eureka Leuven en LetOp! met praktische tips voor ouders, logo's en leerkrachten.

*Ik haat lezen gebruikt de gegevens die je via dit formulier verstrekt uitsluitend om je enkele malen per jaar een nieuwsbrief te sturen. Je kan op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Uitschrijven' te klikken in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt of door contact met ons op te nemen via info@ikhaatlezen.be. We behandelen je gegevens met respect. Op www.luisterpuntbibliotheek.be vind je onze privacyverklaring. Door het keuzevakje aan te vinken, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden. Ik haat lezen gebruikt Mailchimp voor de nieuwsbrief. Door het keuzevakje aan te vinken ga je er ook mee akkoord dat je gegevens verwerkt worden door Mailchimp. Lees het privacybeleid van Mailchimp.

** Eureka Leuven gebruikt de gegevens die je via dit formulier verstrekt uitsluitend om je te informeren over de nieuwsbrief waarop jij je hebt aangemeld. Je kan je op elk moment uitschrijven via de link in onze nieuwsbrief. Je kan contact opnemen via adibib@eurekaleuven.beVoor de volledige algemene voorwaarden en privacyverklaring, kijk op www.adibib.be. Door het keuzevak aan te vinken ga je akkoord met deze voorwaarden. Wij versturen de nieuwsbrief via Mailchimp. Lees hier hun privacybeleid.