Begeleiders

Herbekijk het webinar: 'Dyslexie? Ga voor een luisterboek!'

Ik haat lezen! Een veelgehoorde uitspraak bij kinderen en jongeren met dyslexie, ongetwijfeld ook in jouw klas, school of praktijk. En eigenlijk valt het wel te begrijpen. Zowel op school als thuis steken ze zoveel tijd en energie in iets wat voor hun leeftijdsgenoten schijnbaar vanzelf gaat. Alle aandacht gaat bovendien naar het technisch lezen, waardoor de boodschap – een prachtig verhaal of een belangrijke cursustekst – meer dan eens verloren gaat.

Met de juiste (gratis!) hulpmiddelen breng je kinderen met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’ en ondersteun je hen bij het leren.

Luisterpunt en Eureka ADIBib gaven in november 2020 een webinar waarin je Daisy-luisterboeken en ADIBoeken leert kennen en hoe je op school of in de logopediepraktijk ermee aan de slag kan. 
Je kan het webinar hieronder herbekijken!

Belangrijke toevoeging aan het webinar: Vanaf 1 september 2021 kan je boeken rechtstreeks in de Anderslezen-app aanvragen. Superhandig! Alle info op een rijtje. 

De Anderslezen-app: ook in jouw bibliotheek, school of logopediepraktijk!

Organisaties kunnen gratis lid worden van Luisterpuntbibliotheek en binnen hun organisatieaccount eenvoudig lezers inschrijven voor de Anderslezen-app en boeken op hun boekenplank zetten. Een leerkracht kan zo bv. in enkele klikken al zijn/haar leerlingen met leesmoeilijkheden (bv. dyslexie) inschrijven.

Hoe werkt het? Simpel!

1. Log in op Mijn Luisterpunt met de inloggegevens die jouw organisatie van Luisterpunt kreeg bij de inschrijving.

Nog niet ingeschreven? Schrijf je organisatie meteen gratis in!
Inloggegevens kwijt? Vraag ze opnieuw aan.

2. Je komt terecht op de pagina ‘Online lezers’.

Op deze pagina krijg je een overzicht van alle Daisy-online-lezers van jouw organisatie.

3. Klik op ‘Nieuwe inschrijving’ , vul de gevraagde velden in en klik op 'OK'. 

De nieuwe lezer verschijnt in de lijst met online-lezers en krijgt automatisch een lenersnummer waarmee hij zelf kan inloggen in de Anderslezen-app (en Mijn Luisterpunt op de computer). Het wachtwoord is telkens de geboortedatum (dd-mm-jjjj).

Als organisatiemedewerker kan je zelf ook boeken op de online boekenplank van je online lezers zetten. Dat doe je door naast de gegevens van de lezer op ‘Nieuwe opzoeking' te klikken.

Vragen? Contacteer ons!

Een uitgebreide handleiding en meer vind je op de website van Luisterpunt.