Begeleiders

Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek!

Een jongen luistert naar een Daisy-boek op zijn tablet terwijl hij meeleest in het gedrukte boek. Hij wordt geflankeerd door de tekst: Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderslezen-app

Met de gratis anderslezen-app lees je eenvoudig en snel Daisy-luisterboeken op je smartphone of tablet! Hieronder lees je meer over deze app, maar ontdek je ook hoe je binnen je organisatie Daisy-online-boekenplanken kan maken voor je lezers, leerlingen, of cliënten. 

Onze nieuwste Ik haat lezen-poster zet de anderslezen-app in de kijker. Graag een poster of enkele van onze nieuwe bladwijzers voor op school, in de bibliotheek, in de logopediepraktijk, ... ? Stuur ons gerust een e-mail

 

 

 

 

Daisy-online-boeken: ook in jouw bibliotheek, school of logopediepraktijk!

Sinds kort kunnen organisaties ook zelf Daisy-online-boekenplanken maken voor hun lezers, leerlingen of cliënten. Dat kan in Mijn Luisterpunt.
Is jouw organisatie nog geen lid van Luisterpunt en heb je dus nog geen inloggegevens voor Mijn Luisterpunt? Schrijf je organisatie in via het online inschrijvingsformulier.  
Is jouw organisatie wel lid van Luisterpunt, dan heb je inloggegevens gekregen bij de inschrijving. Je kan deze altijd opnieuw opvragen

Daisy-online in 3 stappen

1. Log in op Mijn Luisterpunt met de inloggegevens die jouw organisatie van Luisterpunt kreeg bij de inschrijving.

2. Klik in de menubalk op ‘Online lezers’.

Op deze pagina krijg je een overzicht van alle Daisy-online-lezers van jouw organisatie.

3. Klik op ‘Nieuwe inschrijving’ , vul de gevraagde velden in en klik op 'OK'. 

Vul de voornaam, familienaam en geboortedatum van de lezer in, duid de leesbeperking aan en ga akkoord met de verklaring op eer als persoon met een leesbeperking.

De nieuwe lezer verschijnt in de lijst met Daisy-online-lezers en krijgt automatisch een lenersnummer waarmee hij kan inloggen in Mijn Luisterpunt om boeken aan te vragen, en in de anderslezen-app om de boeken te lezen (zie hieronder). Het wachtwoord is telkens de geboortedatum.

Als organisatiemedewerker kan je zelf ook boeken op de online boekenplank van je online lezers zetten. Dat doe je door naast de gegevens van de lezer op ‘Boekenplank’ te klikken, en vervolgens op ‘Nieuwe opzoeking voor ...’.

Vragen? Contacteer ons!

Een uitgebreide handleiding en meer vind je op de website van Luisterpunt.

Maak van je tablet of smartphone een Daisy-speler!

Logo anderslezenDe anderslezen-app maakt in een handomdraai een hippe Daisy-speler van een tablet of smartphone! Kinderen met dyslexie kunnen genieten van dezelfde voordelen als bij een klassieke Daisy-speler: je kan het boek trager of sneller laten voorlezen, stiekem vooruit bladeren en nog veel meer.

De app is automatisch verbonden met de Mijn Luisterpunt-boekenplank, zodat je meteen kan beginnen lezen nadat je een boek hebt aangevraagd. Je kan je Daisy-boeken streamen, maar ook downloaden, zodat je ze altijd en overal kan lezen! 

 

Hoe ga je te werk?

1. Download de anderslezen-app uit de App Store (voor iOS-toestellen, zoals je iPhone of iPad) of de Play Store (voor Android-toestellen, zoals Samsung, Huawei, ...).

2. Open de app en log in met je lenersnummer. Als wachtwoord gebruik je je geboortedatum.

  • Een lenersnummer krijg je door je in te schrijven bij Luisterpunt of Daisy-online-lezer te worden bij de plaatselijke bibliotheek, op school, of bij je logopedist. 

3. Je komt terecht op je boekenplank en kan meteen beginnen lezen! 

  • Nog geen boeken op je boekenplank? Log in op Mijn Luisterpunt, snuister door onze catalogus en zet tot maximaal 5 boeken tegelijk op je online boekenplank.

Meer info over de anderslezen-app? Lees de handleiding voor iOS-toestellen of Android-toestellen

"Ik haat lezen"?

“Ik haat lezen” is een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met dyslexie. Maar Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib vinden lezen te belangrijk. Treinuren, vragen op toetsen en examens, handleidingen, officiële documenten en meer. Als je niet vlot genoeg kan lezen, wordt de wereld een stuk moeilijker.

Daarom voeren we samen campagne om luisterboeken onder de aandacht te brengen bij kinderen met dyslexie. We willen kinderen en jongeren aanzetten om te lezen, vooral met hun oren. Zodat lezen voor hen toch wat eenvoudiger wordt. En zodat we “ik haat lezen” kunnen ombuigen naar “mag ik nog een boek?”. 

Getuigenis

"Ik wil u graag vertellen dat Luisterpunt fantastisch is. Mijn zoon van 8 is zot van verhalen. Hij heeft al uuuuuren naar luisterverhalen geluisterd, maar nu kunnen we gerichter aan het werk. School, boekenjury,... interesses. Zo zal zeker zijn liefde voor boeken en luisterverhalen blijven bestaan."

Vroeger moest de mama van Sid veel meer voorlezen. Ze laat weten dat ze dankzij Luisterpunt nu haar handen vrij heeft...