Ouders

Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek!

Een jongen luistert naar een Daisy-boek op zijn tablet terwijl hij meeleest in het gedrukte boek. Hij wordt geflankeerd door de tekst: Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be en download de anderslezen-app

Op de nieuwste Ik haat lezen-poster staat de geweldige en gratis anderslezen-app centraal, waarmee je eenvoudig en snel Daisy-boeken leest op je smartphone of tablet! Hieronder lees je er meer over.

Graag een poster of enkele van onze nieuwe bladwijzers voor jouw zoon of dochter ? Stuur ons gerust een e-mail

 

 

 

 

 

Maak van je tablet of smartphone een Daisy-speler!

Logo anderslezenDe anderslezen-app maakt in een handomdraai een hippe Daisy-speler van een tablet of smartphone! Kinderen met dyslexie kunnen genieten van dezelfde voordelen als bij een klassieke Daisy-speler: je kan het boek trager of sneller laten voorlezen, stiekem vooruit bladeren en nog veel meer.

De app is automatisch verbonden met de Mijn Luisterpunt-boekenplank, zodat je meteen kan beginnen lezen nadat je een boek hebt aangevraagd. Je kan je Daisy-boeken streamen, maar ook downloaden, zodat je ze altijd en overal kan lezen! 

 

Hoe ga je te werk?

1. Download de anderslezen-app uit de App Store (voor iOS-toestellen, zoals je iPhone of iPad) of de Play Store (voor Android-toestellen, zoals Samsung, Huawei, ...).

2. Open de app en log in met het lenersnummer dat je van Luisterpunt kreeg als gebruikersnaam. Als wachtwoord gebruik je je geboortedatum.

3. Je komt terecht op je boekenplank en kan meteen beginnen lezen! 

  • Nog geen boeken op je boekenplank? Log in op Mijn Luisterpunt, snuister door onze catalogus en zet tot maximaal 5 boeken tegelijk op je online boekenplank.

Meer info over de anderslezen-app? Lees de handleiding voor iOS-toestellen of Android-toestellen

Daisy-online-boeken: ook in de bib bij jou om de hoek!

Nog geen lid bij Luisterpunt? Weet je dat je sinds kort ook in je plaatselijke bibliotheek terecht kan voor Daisy-online-boeken? Het enige dat je moet doen is je inschrijven aan de balie. Je krijgt van de bib een lenersnummer mee naar huis, waarmee je meteen zelf Daisy-online-boeken op je boekenplank kan zetten én kan inloggen in de anderslezen-app. Uiteraard kan de bibmedewerker ook voor jou je boekenplank vullen. Een extra voordeel om in je plaatselijke bib lid te worden: je kan meteen ook het gedrukte boek mee naar huis nemen!

Meer info in je bibliotheek!

"Ik haat lezen"?

“Ik haat lezen” is een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met dyslexie. Maar Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib vinden lezen te belangrijk. Treinuren, vragen op toetsen en examens, handleidingen, officiële documenten en meer. Als je niet vlot genoeg kan lezen, wordt de wereld een stuk moeilijker.

Daarom voeren we samen campagne om luisterboeken onder de aandacht te brengen bij kinderen met dyslexie. We willen kinderen en jongeren aanzetten om te lezen, vooral met hun oren. Zodat lezen voor hen toch wat eenvoudiger wordt. En zodat we “ik haat lezen” kunnen ombuigen naar “mag ik nog een boek?”. 

Getuigenis

"Ik wil u graag vertellen dat Luisterpunt fantastisch is. Mijn zoon van 8 is zot van verhalen. Hij heeft al uuuuuren naar luisterverhalen geluisterd, maar nu kunnen we gerichter aan het werk. School, boekenjury,... interesses. Zo zal zeker zijn liefde voor boeken en luisterverhalen blijven bestaan."

Vroeger moest de mama van Sid veel meer voorlezen. Ze laat weten dat ze dankzij Luisterpunt nu haar handen vrij heeft...