Ik haat lezen! Een veelgehoorde uitspraak bij kinderen en jongeren met dyslexie, misschien ook wel bij jouw kind. En eigenlijk valt het wel te begrijpen. Zowel op school als thuis steken ze zoveel tijd en energie in iets wat voor hun leeftijdsgenoten schijnbaar vanzelf gaat. Alle aandacht gaat bovendien naar het technisch lezen, waardoor de boodschap – een prachtig verhaal of een belangrijke cursustekst – meer dan eens verloren gaat.
Met de juiste (gratis!) hulpmiddelen breng je je kind met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’.
Luisterpunt en Eureka ADIBib gaven een webinar waarin je Daisy-luisterboeken en ADIBoeken leert kennen en hoe jouw zoon of dochter met dyslexie (of een andere leesbeperking) ermee aan de slag kan gaan.
Je kan het webinar hieronder herbekijken! Heb je vragen of wil je promotiemateriaal aanvragen? Stuur een e-mail naar info@ikhaatlezen.be.
- Belangrijke toevoeging aan het webinar: Vanaf 1 september 2021 kan je boeken rechtstreeks in de Anderslezen-app aanvragen. Superhandig! Alle info op een rijtje.
Herbekijk het webinar: 'Dyslexie? Ga voor een luisterboek!'
Anderslezen? Daisy-boeken?
Met de gratis Anderslezen-app lees je in een handomdraai Daisy-luisterboeken van Luisterpuntbibliotheek op je tablet of smartphone.
Dankzij een Daisy-boek kan een kind met dyslexie:
- oefenen met lezen door tegelijkertijd te luisteren en mee te volgen in het gedrukte boek (aan een aangepaste snelheid);
- boeken lezen op zijn/haar intellectueel en emotioneel niveau, in plaats van beperkt te blijven tot bv. makkelijk lezen-boeken, die het kind inhoudelijk vaak al ontgroeid is;
- zijn/haar woordenschat uitbreiden;
- dezelfde boeken lezen als leeftijdsgenoten en over deze boeken meepraten, wat goed is voor het zelfvertrouwen.
Maar bovenal openen Daisy-boeken voor veel kinderen een wereld vol prachtige verhalen én leesplezier!
Ik haat lezen-gadgets

Onze campagne 'Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek!' zet de Anderslezen-app in de kijker. Bij die campagne hoort een gratis poster, een bladwijzer, stickers, fluostiften, ... Ontvang je graag enkele leuke Ik haat lezen-gadgets voor je zoon of dochter? Vraag ze meteen aan!