ADIBib leerboeken

Eureka ADIBib stelt digitale versies van gewone, gedrukte schoolboeken voor het lager en middelbaar onderwijs ter beschikking aan leerlingen met ernstige lees- en schrijfproblemen. ADIBib krijgt de druk-pdf’s van de Vlaamse educatieve uitgeverijen en zet die om naar een aangepast digitaal bestand. Zo een digitale kopie wordt een ADIBoek genoemd. Kinderen met lees- en/of schrijfbeperkingen kunnen het boek dus gebruiken op hun laptop. Ze zien op hun computerscherm alles wat in de gedrukte versie van het leerboek staat. Ze kunnen voorleessoftware gebruiken en zo tegelijk lezen, luisteren naar wat in hun leerboek staat en zelf dingen invullen. 

Eureka ADIBib startte in 2008 als een proefproject. Sinds september 2011 krijgt ADIBib subsidies van de Vlaamse overheid.

ADIBib is gratis. Het departement onderwijs subsidieert ADIBib en de Vlaamse educatieve uitgeverijen stellen de bestanden kosteloos ter beschikking. Je betaalt alleen de verzendkosten voor de cd-roms. Het downloaden is volledig gratis