Luisterpuntbibliotheek

Luisterpunt-logo met baseline: Iederéén kan lezen

Luisterpunt: een bijzondere bibliotheek

Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie). Iedereen die niet of moeilijk gewone gedrukte boeken kan lezen, kan bij Luisterpunt terecht voor boeken in aangepast leesformaat: Daisy-luisterboeken en brailleboeken. Daisy-luisterboeken kan je online lezen (via de Anderslezen-app) of op cd. 

Luisterpunt werkt als verzend- en onlinebibliotheek. Dat wil zeggen dat je zelf je boeken kan aanvragen van thuis, je hoeft niet tot bij ons te komen. Als je online-lezer bent, zet je ze zelf op je online boekenplank. Als cd-lezer sturen stuurt Luisterpunt je de cd's in een aangepaste verpakking op. Handig! 

Lid worden?

Lid worden van de bibliotheek, boeken lenen en verzenden zijn volledig gratis. Luisterpunt vraagt enkel een verklaring op eer dat er sprake is van een leesbeperking.
Inschrijven doe je via het online formulier. 

Ook scholen, bibliotheken, logopedisten en andere organisaties kunnen gratis lid worden.
Meer info over het lidmaatschap voor organisaties.

Aanbod?

Op dit ogenblik bevat de collectie meer dan 50.000 Daisy-luisterboeken en 19.000 brailleboeken. Het aanbod kan je vergelijken met dat van de gewone bib: fictie en non-fictie, voor jong en oud(er). Alle populaire jeugdboeken vind je bij ons, denk maar aan De waanzinnige Boomhut, Harry Potter, klassiekers van Roald Dahl, De Grijze Jager, Dagboek van Muts en nog véél meer. 

Grasduin in onze catalogus op daisybraille.bibliotheek.be