Hoe?

Daisy-boeken aanvragen

Als je je inschrijft bij Luisterpunt, ontvang je een lenersnummer. Met dat nummer en je geboortedatum als wachtwoord, kan je inloggen op Mijn Luisterpunt,  je persoonlijke plekje op de Luisterpuntwebsite. Daar kan je een boek aanvragen of zien welke boeken je al eens geleend hebt.  Boeken aanvragen kan natuurlijk ook telefonisch (02 423 04 11) of met een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be.

Alle boeken staan in onze online catalogus. Een overzicht van onze kinder- en jeugdboeken vind je in deze lijst (Excel - 324 kB)

Als je een boek op schijfje hebt aangevraagd, wordt dit naar je thuis opgestuurd. Je mag het 4 weken houden en eventueel nog eens verlengen. Als je klaar bent, steek je het schijfje terug in het doosje waarin je het ontvangen hebt. Je moet het wel met de blinkende kant naar buiten steken! Dan steek je het gewoon in de bus, zonder postzegel, en de post bezorgt het terug aan ons.

Stream of download je Daisy-boeken op je tablet of smartphone? In tegenstelling tot bij een Daisy-boek op een schijfje is er bij een Daisy-online-boek geen uitleentermijn. Meer info over Daisy-online vind je op de website van Luisterpuntbibliotheek.

Daisy-spelers

Maar hoe kan je nu zo'n Daisy-boek afspelen? Je kan je mp3-speler gebruiken, je cd-radio of zelfs je dvd-speler, maar eigenlijk gebruik je best een aangepaste speler, die je de mogelijkheden van Daisy-boeken optimaal laat benutten. Daisy-spelers zijn er in verschillende vormen, je kan zelfs van je tablet, smartphone of computer een Daisy-speler maken.

Anderslezen-app

Tegenwoordig maak je in een handomdraai van je smartphone of tablet een handige Daisy-speler, of je nu een Android- of Apple-toestel hebt. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is de anderslezen-app, die je vindt in de Play-store of App Store. Lees hoe je te werk gaat in de handleiding voor Android-toestellen of de handleiding voor Apple-toestellen.

Computer

Geen tablet of smartphone? Geen probleem! Ook met je computer kan je optimaal Daisy-boeken beluisteren. 

Je kan een boek meteen beluisteren via de anderslezen-webspeler op je computer. Dat heet streamen. Dan moet je wel steeds verbonden blijven met internet.

Je kan het boek ook eerst downloadenDan kan je het op je computer of laptop lezen met de gratis Daisy-software AMIS. Je moet niet verbonden blijven met internet, eenmaal het boek op je computer staat. Wij bezorgen je de gratis software graag, of je kan die ook zelf gratis downloaden (voor Windows, download begint meteen).

Fysieke Daisy-spelers

In de bibliotheek kan je Daisy-spelers lenen. Veel bibliotheken hebben grote Daisy-spelers met grote, duidelijke knoppen, die elk slechts één functie hebben. Deze toestellen worden vooral uitgeleend aan oudere lezers. 

Er bestaan ook hippere Daisy-spelers (Plextalk Pocket, bijvoorbeeld): kleine draagbare modellen die je overal mee naartoe kan nemen, net als je mp3-speler. Als je een tablet of smartphone hebt, heb je echter geen Daisy-speler nodig, enkel de geweldige en gratis anderslezen-app (zie hierboven)!