Waar?

Daisy-boeken zijn speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen. Je kan Daisy-boeken downloaden of streamen (op je tablet of smartphone), of op schijfjes gebruiken. Maar hoe geraak je aan de boeken?

Je plaatselijke bibliotheek

Daisy-boeken lenen in de bib om de hoek: handig, want daar vind je ook de gedrukte boeken!

De meeste bibliotheken (Excel - 54 kB) hebben een collectie Daisy-schijfjes. Als een boek dat je wil lezen niet aanwezig is in de bib, kan je vragen dat ze het voor jou bestellen. Veel bibliotheken kunnen je ook inschrijven om Daisy-online-boeken te lenen, die je dan kan lezen op je tablet of smartphone. Vraag ernaar in de bib!

Luisterpuntbibliotheek

Daisy-boeken kan je ook gratis online aanvragen bij Luisterpuntbibliotheek. Deze bib is enkel voor mensen met dyslexie, voor blinden, slechtzienden en mensen met een fysieke handicap. Ze leent alleen maar Daisy-boeken en brailleboeken uit.

Als je voor schijfjes kiest, vraag je het Daisy-boek aan en wordt het schijfje bij je thuis bezorgd met de post. Heb je het boek uit, dan stuur je het gewoon terug.  Wil je Daisy-boeken lezen op je tablet of smartphone, dan kan je zelf (of je mama of papa) boeken op je boekenplank zetten en meteen beginnen lezen!

logo de Bib - Het leven van a tot zlogo Luisterpunt