Computer of laptop

Daisy-online-boeken op computer of laptop afspelen

  • Download de boeken via Mijn Luisterpunt die je wil laten voorlezen op je computer of laptop. Als je de boekenplank opent in de lijstweergave in Mijn Luisterpunt vind je de downloadknop terug in de laatste kolom van de tabel met Daisy-boeken. Een ZIP-bestand met de inhoud van het boek wordt gedownload nadat je op opslaan hebt gedrukt.
  • Pak het ZIP-bestand uit. Plaats de inhoud van elk ZIP-bestand in een afzonderlijke map. Zo heeft elk boek een eigen 'boek'map. Meer informatie over ZIP-bestanden en uitpakken.
  • Tip: Voorzie een vaste locatie op je computer om alle boeken op te slaan. Pak je ZIP-bestanden uit op deze locatie.
  • Open via jouw favoriete Daisy-toepassing het gewenste Daisy-boek met de openen-functie van het programma. Blader naar het ncc.html bestand in de boekmap en dubbelklik om het boek te openen.
  • Ben je Windows gebruiker? Probeer dan het programma AMIS. Download het meteen, of vraag het aan op een schijfje).
    Mac-gebruikers kunnen beroep doen op Olearia (download via de Engelstalige website, of vraag het aan op een schijfje).
    Beide programma's zijn gratis.
  • Je kan ook zonder ge├»nstalleerde software boeken afspelen door in Mijn Luisterpunt op streamen te klikken. Hierbij opent zich een nieuwe webpagina met een webspeler. Je boek wordt ingeladen en je kan met de knoppen bovenaan de speler navigeren. Let wel, deze webspeler onthoudt nog niet waar je de vorige keer gebleven bent.