Windows met het programma 7-Zip

7-Zip is een gratis toepassing voor het inpakken en uitpakken van ZIP-bestanden.

Methode 1 - Uitpakken via 'Extract files…'

Selecteer het ZIP-bestand. Gebruik het rechtermuisknopmenu en kies de keuzelijst 7-Zip. Kies in de keuzelijst Extract files…
Druk op de bladerknop om naar een bestaande map op je computer, SD-kaart of USB-stick te gaan waar je de bestanden wil plaatsen. De bladerknop is de knop met 3 puntjes. Let wel, Windows plaatst de uitgepakte bestanden rechtstreeks in deze map en niet in een submap. Maak dus steeds op voorhand een afzonderlijke map aan of gebruik de knop 'Nieuwe map maken' in het dialoogvenster om een submap aan te maken.
Eens de map gemaakt en/of gekozen is druk je op ok om het venster te sluiten.
Herhaal dit voor elk boek en plaats de bestanden in een afzonderlijke submap per boek. Geef de map een duidelijke naam zodat je weet welk boek in de map staat (bv. de titel van het boek).

Methode 2 - Met 7-Zip bestanden selecteren en kopiëren

Dubbelklik op het ZIP-bestand. De 7-Zip filemanager toont de bestanden die in het ZIP-bestand zitten.
Selecteer alle bestanden met de sneltoetscombinatie CTRL+A en kopieer ze met de sneltoetscombinatie CTRL+C.
Ga met Windows verkenner naar een bestaande map op je computer, SD-kaart of USB-stick waar je de bestanden wil plaatsen. Let wel, Windows plaatst de uitgepakte bestanden rechtstreeks in deze map en niet in een submap. Maak dus steeds op voorhand een afzonderlijke map aan. Dit kan met de knop Nieuwe map in de balk bovenaan in Windows Verkenner of met de sneltoetscombinatie CTRL+SHIFT+N.
Open de boekmap en druk op de sneltoetscombinatie CTRL+V om de inhoud van het boek te plakken.
Herhaal dit voor elk boek en plaats de bestanden steeds in een afzonderlijke submap per boek. Geef de map een duidelijke naam zodat je weet welk boek in de map staat (bv. de titel van het boek).