Windows zonder zip-programma

Open Windows Verkenner en navigeer naar je ZIP-bestand. Er zijn 2 methodes om bestanden in een ZIP-bestand uit te pakken. Kies de methode die jij het handigst vindt.

Methode 1 - Via 'Alles uitpakken…'

Selecteer het ZIP-bestand. Gebruik het rechtermuisknop menu om 'alles uitpakken… ' te kiezen. Een dialoogvenster verschijnt.
Druk op 'bladeren…' om naar een bestaande map op je computer, je SD-kaart of USB-stick te gaan waar je de bestanden wilt plaatsen. Let wel, Windows plaatst de uitgepakte bestanden rechtstreeks in deze map en niet in een submap. Maak dus steeds op voorhand een afzonderlijke map aan of gebruik de knop 'nieuwe map maken' in het dialoogvenster om een submap aan te maken.
Eens de map gemaakt en/of gekozen is, druk je op ok om het venster te sluiten.
Vervolgens druk je op uitpakken.
Herhaal dit voor elk boek en plaats de bestanden steeds in een afzonderlijke submap per boek. Geef de map een duidelijke naam zodat je weet welk boek in de map staat (bv. de titel van het boek).

Methode 2 - Bestanden selecteren en kopiëren

Dubbelklik op het ZIP-bestand. Windows Verkenner toont de bestanden die in het ZIP-bestand zitten. 
Selecteer alle bestanden met de sneltoetscombinatie CTRL+A en kopieer ze met de sneltoetscombinatie CTRL+C.
Ga met Windows verkenner naar een bestaande map op de computer, SD-kaart of USB-stick waar je de bestanden wilt plaatsen. Let wel, Windows plaatst de uitgepakte bestanden rechtstreeks in deze map en niet in een submap. Maak dus steeds op voorhand een afzonderlijke map aan. Dit kan met de knop Nieuwe map in de balk bovenaan in Windows Verkenner of met de sneltoetscombinatie CTRL+SHIFT+N. 
Open de boekmap en druk op de sneltoetscombinatie CTRL+V om de inhoud van het boek te plakken.
Herhaal dit voor elk boek en plaats de bestanden steeds in een afzonderlijke submap per boek. Geef de map een duidelijke naam zodat je weet welk boek in de map staat (bv. de titel van het boek).